Zimska X Duatlon Liga – Jarun 2017.

X Duatlon liga je sportsko-rekreativni niz trening-utrka na Jarunu koje se organizira tijekom zimskog razdoblja. Sastajali smo se svake druge subote i odradili 10 kola bez obzira na snijeg, led, sunce, vjetar i ostala zimska iznenađenja (ne zaboravimo finjak minuse ove zime koje smo također izdržali, istrčali i odpedalirali). Na početku ću pohvaliti organizaciju i ekipu iz triatlon kluba Zagreb koja je uvijek bila dobre volje, spremala nam čaj, juhu i čokolade za kraj utrke.

Par riječi o samoj utrci…

Kao što i samo ime kaže dakle radi se o utrci koja kombinira dvije discipline, MTB i trčanje, a zašto kros – e pa zato što je staza uglavnom cross-country, kretali smo se po nasipu, jarunskim šumarcima, šljunčanoj obali pa i po asfaltu i slično. Koliko smo prešli kilometara – svako kolo 3,4km trčanja + 10,8km MTB + 1km opet trčanje. Koliko nas je bilo – ovisno o prije navedenim zimskim uvjetima i slično, okupilo bi nas se od 30 do 80 (prva kola su okupila više sudionika, a kako su padale temperature nekako je padao i broj entuzijasta koji su bili uporni do samog kraja). Generalno kako mi je bilo – odlično iskustvo, dobro osmišljena ruta, super ekipa, ledene vožnje su bile izazov i sve u svemu odlično zagrijavanje za proljeće i predstojeće utrke i događanja.

Od borbe s tempom i neiskustvom do super rezultata

Pošto mi je ovo prvo duatlon iskustvo, zanimljivo je bilo pratiti kako se organizam ponašao na prijelazima iz discpline u discplinu. U početnim kolima najviše mi je problema stvaralo trčanje i određivanje tempa jer inače uglavnom vozim bicikl pa mi pedaliranje nije stvaralo problem jer sam još bio u formi od jesenske sezone na bajku. Kako su kola prolazila i trčanje je bilo sve bolje, ali forma na bajku je padala jer sam zapostavio vožnje izvan lige. Završnih par kola sam ubacio treninge na bajku i to se osjetilo na rezultatima. Upornost se isplatila, bodovi su se nakupili i na kraju sam u kategoriji M30 osvojio 3.mjesto! Čestitke svima mislim da smo se svi dobro proveli. Definitivno ću sudjelovati i druge godine, a u međuvremenu će pasti i neki triatlon.

Evo i nekoliko fotki s utrke, neke su naše, a neke posuđene od ekipe da vam pokažemo kako je bilo, više detalja u službenoj grupi na Facebooku:

Slijedi… 4 Potoka by BK CiklusKamenjak Rocky Trails i Adria Bike Plitvice!

Advertisements

Komentiraj i porazgovaraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s