Kamp Fratarski – maleni robinzonski raj u Istri

Obožavamo kampiranje! No kada biramo kamp za ljetovanje pokušavamo izabrati neki koji nije pretvoren u resort s milijun sadržaja i milijun ljudi. Nemamo ništa posebno protiv ovakvih mjesta, ali više volimo prirodnije okruženje. Tako smo se u ljeto 2012. zaputili u mali otok-kamp u kojem sam često boravila s roditeljima kao klinka – Fratarski ili otok Veruda u blizini resorta Punta Verudela u Puli. Zapravo nekako od milja kažem da je “robinzonski”, a objasnit ću i zašto.

Ovaj kamp je popularan među izviđačima i roniocima koji tamo imaju svoje stalne logore i pozicije na jednom dijelu otočića. Puležani su ovdje također stalni gosti pa je vikendom posebno veselo, oni postavljaju šatore tijekom cijele ljetne sezone i zapravo najviše drže do očuvanja ovog kampa. Do otoka se dolazi brodom koji vozi svakih sat-dva i njime se također prevozi sve stvari. Otok je vrlo uredan, nema struje, osim u sanitarnim čvorovima i na recepciji. Kruh se može naručiti te ujutro preuzeti u malenom baru pokraj recepcije. Hladna pića su tamo također dostupna kao i nešto klopice i sladoledi za klince.

U kampu možete igrati nogomet, odbojku, badminton, trčati u miru jer nema automobila, djeca se mogu bezbrižno igrati te možete koristiti roštilj. Vikendima su roštilji često zauzeti jer domaći jako vole ovo mjesto. Sami otok se nalazi u blizini nekolicine manjih otočića pa možete i kayakom napraviti mali trening i izlet. Obala je uglavnom stjenovita s mnoštvom malih uvalica, idealna za one koji vole zezanciju i skakanje sa stijena (ja! 😀 ), a tu je i jedna lijepa špiljica. Psi su dobrodošli, a za klince postoji šljunčana plažica i park. Dakle sve što je potrebno za pravi odmor nalazi se na otočiću. Noću je mir, danju uživate u prirodi, resort s dućanima i raznim oblicima animacije je udaljen 10min vožnje brodićem, savršeno zar ne?

Naravno pokazat ću vam i pokoju sličicu ovog malenog raja u Istri.

Advertisements

Komentiraj i porazgovaraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s